Mikro Influencer Nedir?

Mikro Influencer Nedir?

Daha az takipçi sayısı ile çok daha fazla etkileşimin sağlanmasında etkili olan mikro influencer, düşük bütçelerle etkili bir takipçi yönetimini kolaylaştıran bir uygulamadır. 2016 yılından bu yana dijital reklam ajansı olarak hizmet sunan firmamız, en uygun çözümleri minimum maliyetle maksimum verim elde edecek şekilde sunmaktadır.

 

 Mikro Influencer Pazarlaması

 

 Uygun bütçelerle farklı kişilerle erişim fırsatı sunan mikro influencer pazarlaması, markaların pazarlama ve iletişim bütçelerinden biri haline gelmiştir. Hedef kitleye ulaşmanın en etkili yollarından biri olup birçok uygulamadan çok daha fazla avantaj sağlar.

 

 Son Zamanların Popüler Kavramı Mikro Influencer

 

 Türkiye'de ve dünyada birçok marka mikro influencerler ile çalışıyor. Bunun en önemli nedeni, marka temsilciliği yapan mikro influencer'ların yarattığı güven ve tüketicileri harekete geçirme başarısıdır. Ünlü influencer'lara göre çok daha uygun bütçeli olup markaların kendi gücünü sürdürebilmelerini sağlar.

 

 Tüketicilerin markaya olan güvenini arttırmayı amaçlayan bir çalışma olup daha az takipçi saysı ile çok daha fazla etkileşim sağlanır. Doğru taktiklerle yapılan bir mikro influencer pazarlaması sonrası trafik çekerek kısa dönemli satış hedeflerinin de üzerine çıkılır. Mikro influencer çalışmasında doğru parametrelerin seçilmesi önemlidir. Tüketici gözünde bu parametreler olabildiğince doğal olmalı, hedef kitleye hızlı ve doğal şekilde ulaşılmalıdır.

 

 Başarılı Bir Mikro İnfluencer Kampanyasının Olmazsa Olmazları

 

 Pazarlamacıların belli başlı sorunlarından biri doğru influencer tanımlamasının yapılmasıdır. Influencer marka ile uyumu olmalı, tüketici ihtiyaçlarını anlayarak tüketicilerin güvenini kazanmalıdır. Bir mikro influencer, erişim alanından ziyade etki alanına önem vermeli, kategori uzmanlığı ve etkinliği markaya uygun olmalıdır. Yanlış mikro influencer ile çalışan markaların yaşadığı krizlerin başında kampanya hedeflerinin doğru belirlenmemesi sorunu ortaya çıkar. Sadece takipçi sayısına odaklanmak doğru değildir. Influencer'ın takipçi sayısının fazla olması yeterli olmayıp, hedef kitlenin motive edilip etkileşime sokulması önemlidir.

 

 Mikro Influencer Kimdir?

 

 Sosyal medyada 10.000 - 50.000 arası takipçisi olan, Youtube videolarının izlenme ortalaması 10.000 - 25.000 arası olan hesaplar mikro influencer olarak tanımlanmaktadır. Bu tür hesaplar mikro influencer olarak uzman kategorisinde olup kabul görür. Daha erişilebilir olmaları ile tüketicilerle daha sık iletişime girerler. Sorular sorup yorumlara hızlı dönüş yapabilme özelliğine sahiptirler. Markaların aktif bir savunucusu olan mikro influencer'lar, etkili bir yatırımın geriş dönüşü oranına sahiptir.

 

 Mikro Influencer Özellikleri Nelerdir?

 

 - Uzman olarak kabul görmüştür.

 - Etkileşim oranı yüksektir.

 - Niş odaklıdır.

 - Markayı savunur.

 - Minimum maliyetle yüksek yatırım dönüşü sağlar.

 - İşbirliği kolaydır.

 - İletişimi samimi ve içtendir.

 - Etki gücü yüksektir.

 - Sürdürülebilir bir takipçi kitlesi vardır.

 

 Influencer katmanları arasında instagramda ve Youtube'da dördüncü sırada yer alan mikro influencer, etkileşimli pazarlamada son dönemlerde önemli bir yere sahiptir. Daha fazla güven vermekte ve inandırma etkisi çok daha fazla olup günümüzde birçok marka tarafından tercih edilir.

 

DİĞER İÇERİKLERİMİZE DE BİR GÖZ ATIN

Influencer Dünyasından size özel oluşturduğumuz içeriklere bir göz atın
Influencer Ne Demek?
Influencer Ne Demek?
İnternet dünyasının dilimize getirdiği kavramlardan biri de influencer olmaktadır. Ülkemizde uzun zamandan bu yana varlığını sürdüren bu kavram, aslında bir sanal ortam mesleği denilebilir. Çoğu insan bir meslek olarak görmese de sosyal medya da gezerken bu anlamda pek çok fenomene rastlayabiliyorsunuz.  İnfluencer Nedir?  Kelime anlamı etkileyen kişidir. Bu pazarlama türünde ç...
Türk Instagram Fenomenleri
Türk Instagram Fenomenleri
Ülkemizde en fazla kullanılan sosyal medya platformlarından birisi instagramdır. İnstagram da takipçi sayıları milyonları aşmış olan birçok Türk instagram fenomenleri bulunmaktadır. Bu instagram fenomenleri gerek sunmuş olduğu eğlenceli içerikleri gerekse de bazı yapmış oldukları çekilişler ile birlikte kullanıcıyı cezbetmektedir. Türk instagram fenomenlerinin sayısı bir hayli fazladır. Sayıları h...
Türkiye' nin Influencer Veritabanı Açıldı.
Türkiye' nin Influencer Veritabanı Açıldı.
Fenobase kategorilere ve platformlara göre influencer'ları listeleyerek, kampanyalarınız veya markalarınız için en uygun influencer' ı bulmanız için geliştirilmektedir. Düzenli olarak influencer'ların gelişimlerini takip ediyoruz ve sizin için bu verileri takip etmenize olanak sağlayan kolay bir arayüzle hizmetinize sunuyoruz....