Influencer Ne Demek?

Influencer Ne Demek?

İnternet dünyasının dilimize getirdiği kavramlardan biri de influencer olmaktadır. Ülkemizde uzun zamandan bu yana varlığını sürdüren bu kavram, aslında bir sanal ortam mesleği denilebilir. Çoğu insan bir meslek olarak görmese de sosyal medya da gezerken bu anlamda pek çok fenomene rastlayabiliyorsunuz.

 

 İnfluencer Nedir?

 

 Kelime anlamı etkileyen kişidir. Bu pazarlama türünde çalışan kişilere de bu isim verilir. Büyük takipçi kitlesine sahip sosyal medya fenomenleri, takipçi kitlesi ile etkilenmeyi başarmakta ve özellikle satın alma kararlarını değiştirme kabiliyetlerine sahip olmaktadır.

 

 Geçtiğimiz on yıl içerisinde sosyal medya kullanımı hızla artıyor. 2019 Ocak verilerine göre aktif olarak sosyal medya kullanan insanlar 3,484 milyarı aşmış durumdadır. Dünyanın yüzde 45’ine denk gelen bu sayı tüm markaların en pazarlama stratejilerine bu sektöre kaydırmalarına neden oluyor. Sektör içerisinde influencer’lar büyük rol oynuyorlar. Bu kişiler kendilerini takip eden kişileri önemli oranlarda etkiliyor. Markalarda reklamlarını yapabilmek için bu fenomenleri takip ediyor. Markalar saniyeler içinde ürünlerini milyonlarca kişiye tanıtabiliyor.

 

 Takipçi Sayısına Göre Influencer Türleri

 

 - Mega- Influencer’lar olarak tanımlanan bu kesim takipçi sayısı en yüksek olan fenomenlerdir. Bu kategorideki takipçi tipi arasından herhangi bir kural bulunmuyor. Bu influencer’ların en az bir sosyal medya platformundaki takipçi sayısı 1 milyondur. Bu kısımdaki kişiler genellikle sporcu, film yıldızı, müzisyen ya da daha önce televizyon programı yapmış kişiler olmaktadır. Sosyal medyada ünlü olan kişilerde bu sınıfa girebilir. Hatta bu alanda bazı fenomenler sosyal medya sayesinde takipçi sayıları artmıştır.

 - Makro - Influencer’lar Mega fenomenlere göre daha az takipçisi olanlardır. 40000 ile 1 milyon arasında takipçi sayısı olan kişilerdir. Bu kişiler Influener marketing denilen pazarlama olayını daha fazla gerçekleştirmektedir. Pazarlama açısından en etkili olan kısım bu kısımdır. Çünkü markalar bu kişilere daha rahat ulaşabilirler. Bunun yanı sıra bu tür kişilerim doğal takipçi sayısı daha fazladır. Bu da farkındalık artırma kabiliyetlerinin daha fazla olmasını sağlar.

 - Mikro- Influencer’lar belirli bir konuda bilgi sahibidirler. Genel olarak ta takipçi sayıları düşüktür. Bu kişiler fazla kişiye hitap etmese de etkileşim türleri ile dikkat çekerler. Bu kapsamındaki bireylerin 1000 ile 40000 arasında takipçisi olmaktadır.

 

 İçerik Tarzına Göre Influencer Tipleri

 

 - Bloggerlar en aktif ve otantik takipçi kesimine sahiptir. Markalar bu geç fark etmiş olsa da bu kişilere de yatırım yapmaya başladılar. Pek çok blogger kişisel gelişim, müzik, sağlık ve finans gibi pek çok sektörü kapsayan başlıklarda yazılar yazmaktadır. Bloggerlerin başarısındaki en önemli etken takipçilerine olan saygılarıdır. Bu şekilde takipçilerine ve güvenlerini kazanıyorlar. Bu şekilde etkileşime geçip çok daha iyi etkiler bırakabiliyorlar.

 - Youtuberlar ürettikleri içerik tiplerine göre ayrılabilirler. Dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de oldukça yaygın bir hale gelen youtuberlık markaların gözdesi haline gelmiştir. Fazla kitle toplayan youtube markaların da gözdesi haline geldi.

 - Sosyal Medya paylaşımcıları genellikle instagram ya da twitter gibi sosyal medya platformlarını kullanmaktadır. Bu şekilde aktif bir şekilde takipçileri ile etkileşime geçmektedirler. Youtube üzerinde bir video üretmek çok uzun zaman alabiliyor. Ancak instagram üzerinden hikaye atmak ya da twitter’da post paylaşmak daha hızlı şekilde yapılabiliyor.

DİĞER İÇERİKLERİMİZE DE BİR GÖZ ATIN

Influencer Dünyasından size özel oluşturduğumuz içeriklere bir göz atın
İnfluencer Olmak İçin Ajans
İnfluencer Olmak İçin Ajans
Günümüz mesleklerinden biri haline gelen influencer, sosyal medyanın güzel kullanılması ile birlikte geniş kitlelere ulaşmaktadır. Pek çok kişi gününün çoğu vaktini sosyal medyada geçirmektedir. İnsanların ürünleri açıklayıcı ve düzgün sunması başka kişiler tarafından sevilerek takip edilmektedir. Gelişen takipçi kitleleri ile birlikte kullanıcılara gelen reklam teklifleri de zaman içerisinde...
Tiktok Influencer Nasıl Olunur?
Tiktok Influencer Nasıl Olunur?
Sosyal medyanın gücünün her alanda hissedildiği günümüzde, sosyal medya kanallarında vakit geçirenlerin sayısı da her geçen gün artıyor. Takipçiler için içerikler oluşturuluyor, takipçi sayısı arttırılmaya çalışılıyor. Sosyal medya veya dijital kanallara sahip olanlar, son dönemlerin en popüler kavramlarından olan tiktok influencer olarak ürün tanıtımı ve satışını tercih ediyor ve böylece marka bi...
Influencer Bul
Influencer Bul
Markanız veya kampanyanız ne ile ilgili olursa olsun, birlikte çalışabileceğiniz markanızı, ürününüzü veya kampanyanızı başarıyla tanıtabilecek, takipçilerini etkileyecek bir influencer bulmak hiç zor değil. Fenobase sizin için influencerları bilgilerine göre kategorize ederek ve etiketleyerek düzenli bir görünümle sizlere sunar.Bundan sonra yapmanız gereken şey sizi en iyi şekilde temsil edeceğin...