Türk Youtube Fenomenleri Kimlerdir?

Türk Youtube Fenomenleri Kimlerdir?

Youtube son yıllarda iyice gelişen bir platform olmuştur. Bu doğrultuda da youtuber denilen fenomenler ortaya çıkmıştır. Türk youtube fenomenleri geniş izleyici kitlesine sahip olan fenomenlerdir. Özellikle kazançları ile de dikkat çekilen bu fenomenler ülkemizde bir hayli fazla araştırılmaktadır. Türk youtube fenomenleri Türkiye'de youtube için önemli içerikler de üretmektedirler. İçerik fenomenleri olarak da bilinmektedirler. Özellikle abone sayıları da fenomenlerin en önemli özellikleri arasındadır.

 

 Türk Youtube Fenomenleri Kimlerdir?

 

 1) Enes Batur

 

 Enes Batur Türk youtube fenomenleri arasında en fenomen youtuberlardan bir tanesidir. Tam 12 milyon abonelik kanala sahip olan Enes Batur 1998 doğumlu bir fenomendir. Youtube da yapmış olduğu içerikleri ile dikkat çeken Enes Batur, youtube platformuna 2013 yılında başlamıştır. Enes Batur genellikle challange ve vlog tarzı videolar çekmektedir. Geniş abone kitlesine ulaşmıştır. 2019 yılında ise 10 milyon aboneyi geçmiştir. Aynı zamanda 2018 yılında yılın sosyal medya fenomeni ödülüne layık görülmüştür.

 

 2) Melih Abuaf

 

 Türkiye'de yüksek aboneli olan fenomen kanallardan bir tanesidir. Mediakraft bünyesinde çekilen kanallardan olan Oha Diyorum kanalının baş editörü ise Melih Abuaf'dır. Melih Abuaf Türk youtuberlardan bir tanesidir. İlk youtube videosunu 2014 yılında atmış olan bu kanal ilk olarak deney videoları ile ön plana çıktı. Daha sonra ise yemek yeme challangeları ile devam etmektedir.

 

 3) Ruhi Çenet

 

 1990 yılında dünyaya gelmiş olan bir Türk youtube fenomenidir. Ruhi Çenet korku videoları ve bilgi verici belgesel videoları ile bilinen bir Türk youtube fenomenidir. Ruhi Çenet'in asıl mesleği ise Yazılım Mühendisliği'dir. Yazılım mühendisliğini bırakarak tamamen youtube platformuna içerik üretmektedir. Üniversite eğitimini de Hindistan'da tamamlamıştır. Türkiye'de 5 milyon kişilik kanalın sahibidir.

 

 4) Atakan Özyurt

 

 Kafalar kanalından tanıdığımız Atakan Özyurt eskiden vine platformundan ünlü olmuş bir kişidir. Şuan da kafalar kanalında 3 kanal ortaklarından bir tanesidir. Bilal Hancı ve Fatih Yasin ile birlikte Kafalar kanalını yönetmektedir. Türk youtube fenomenleri arasında en fenomenlerden bir tanesidir. Aslen Orduludur.

 

 5) Fatih Yasin

 

 Kafalar kanallarının sahiplerinden bir tanesidir. Fatih Yasin Kafalar kanalının da aynı zamanda kurucusudur. Atakan Özyurt ile birlikte Vine platformunda videolar çekerek ünlenen Fatih Yasin şuan da kafalar kanalında 7 milyon kişilik kanalı yönetmektedir. Fatih Yasin aslen Kastamonuludur.

 

 6) Bilal Hancı

 

 Kafalar kanalının son sahiplerinden bir tanesidir. Fatih Yasin ve Atakan Özyurt ile birlikte videolar çekmektedir. Aslen Trabzonlu olan Bilal Hancı sıkı bir Trabzonspor taraftarıdır. Bilal Hancı aynı zamanda müzik ile de uğraşmaktadır. Kendine has bestelediği şarkıları söylemektedir. Kendine ait olan bir Youtube kanalı da bulunmaktadır.

 

 7) Fester Abdü

 

 Deli Mi Ne? adlı kanalın sahibidir. Eski milli sporcu olan Fester Abdü youtubeda fenomen olan kanallardan bir tanesidir. Fester Abdü çektiği çılgın videolarla bilinmektedir.

 

DİĞER İÇERİKLERİMİZE DE BİR GÖZ ATIN

Influencer Dünyasından size özel oluşturduğumuz içeriklere bir göz atın
Mikro Influencer Nedir?
Mikro Influencer Nedir?
Daha az takipçi sayısı ile çok daha fazla etkileşimin sağlanmasında etkili olan mikro influencer, düşük bütçelerle etkili bir takipçi yönetimini kolaylaştıran bir uygulamadır. 2016 yılından bu yana dijital reklam ajansı olarak hizmet sunan firmamız, en uygun çözümleri minimum maliyetle maksimum verim elde edecek şekilde sunmaktadır.  Mikro Influencer Pazarlaması  Uygun bütçelerle farklı kişilerle ...
Tiktok Influencer Nasıl Olunur?
Tiktok Influencer Nasıl Olunur?
Sosyal medyanın gücünün her alanda hissedildiği günümüzde, sosyal medya kanallarında vakit geçirenlerin sayısı da her geçen gün artıyor. Takipçiler için içerikler oluşturuluyor, takipçi sayısı arttırılmaya çalışılıyor. Sosyal medya veya dijital kanallara sahip olanlar, son dönemlerin en popüler kavramlarından olan tiktok influencer olarak ürün tanıtımı ve satışını tercih ediyor ve böylece marka bi...
Influencer Ne Demek?
Influencer Ne Demek?
İnternet dünyasının dilimize getirdiği kavramlardan biri de influencer olmaktadır. Ülkemizde uzun zamandan bu yana varlığını sürdüren bu kavram, aslında bir sanal ortam mesleği denilebilir. Çoğu insan bir meslek olarak görmese de sosyal medya da gezerken bu anlamda pek çok fenomene rastlayabiliyorsunuz.  İnfluencer Nedir?  Kelime anlamı etkileyen kişidir. Bu pazarlama türünde ç...